Oppervlakteholtes

Wat zijn oppervlakteholtes?

Met opkomende trends als industrieel wonen, moeten producenten van (prefab)beton een nieuw niveau van afwerking van het beton behalen... een glad betonoppervlak zonder holtes in het oppervlak. Deze oppervlakteholtes, ook wel luchtbellen of gaatjes genoemd, zijn kleine gaatjes die een ongewenst effect hebben op het betonoppervlak.

Het is begrijpelijk dat dit een van de grootste uitdagingen is in de betonprefabindustrie.

Wat zijn de oorzaken?

Deze onvolkomenheden aan het beton hebben verschillende oorzaken, maar komen het meest voor door ingesloten lucht, het resultaat van de lossingsmiddelen die bij de productie worden gebruikt of overtollig water in het betonmengsel.

Wanneer lucht vast komt te zitten in het betonmengsel, kan dit luchtbellen of blaasgaten in het beton veroorzaken. Lucht vermengt zich niet met water en kan niet uit het betonmengsel komen, met als gevolg holtes op uw betonoppervlak.

Hetzelfde probleem kan optreden wanneer u overtollig water in uw betonmix heeft, meestal veroorzaakt door een beton met een hogere water-cementverhouding. Het water verdampt niet genoeg tijdens het uitharden en blijft opgesloten, waardoor er gaten in het betonoppervlak ontstaan.

Elke release agent van Schepens Company is ontwikkeld voor een specifiek type applicatie(s). Het gebruik van een lossingsmiddel voor een andere toepassing dan waarvoor deze is ontworpen of wanneer deze niet correct wordt toegepast, kan slechte resultaten opleveren. De onderste delen van de mallen kunnen plassen lossingsmiddel worden, waardoor gaten in het betonoppervlak ontstaan. U kunt rekenen op ons ervaren team van technische sales engineers en laboranten om u te begeleiden bij het kiezen van het juiste lossingsmiddel voor uw toepassing en productiemethode.

Betonprefabricage is geen exacte wetenschap en er zijn veel variabelen die van invloed zijn. Oppervlakteholtes kunnen echter worden geminimaliseerd. Om uw kans op succes te vergroten, bieden wij u de volgende tips en trucs:

  1. Verleng de mixtijd
  2. Zorg voor de juiste viscositeit van het mengsel
  3. Gebruik vibratietechnieken
  4. Gebruik een meer uniform aggregaat
  5. Gebruik de juiste manier van plaatsen
  6. Gebruik het juiste lossingsmiddel voor uw toepassing
  7. Breng het lossingsmiddel op de juiste manier aan